פצעים אדומים אחרי שעווה

טיפולי שעווה מסירים שיער מהשורש ומשיגים כך עור חלק משיער ל-10 ימים ואף יותר. מריטת שיער עם שעווה כואבת ואפילו כואבת מאוד. עם הזמן הטיפול הופך פחות כואב. טיפול שעווה שמתבצע בצורה מקצועית יהיה מהיר יותר, יעיל יותר ופחות כואב. על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר ולמנוע פצעים אדומים אחרי שעווה חשוב להכין נכון את העור, לבחור שעווה איכותית שמתאימה לסוג העור ולבצע נכון את הטיפול.

סוגים של פצעים אדומים אחרי שעווה

  1. פצעים של שיער שצומח הפוך
  2. פצעים שנגרמים מטיפול לא נכון (שעווה חזקה)
  3. פצעים שנגרמים מטיפול לא היגייני

 ביצוע טיפולי שעווה אצל אשת מקצוע מנוסה מצמצם את הסיכויים להתפתחות של פצעים אדומים אחרי שעווה. מקרים של שיער שצומח הפוך אחרי שעווה (שיער חודרני) נפוצים בעיקר באזור של המפשעות והישבן. אלו הם פצעים זיהומיים שדורשים טיפול בהתאם.

פצעים אדומים אחרי שעווה בגלל היגיינה לקויה

כל טיפול הסרת שיער צריך לבצע בסביבה נקייה והיגיינית. אין כיום פיקוח או חוק שמחייב מכוני יופי בשמירה על סביבה היגיינית, תהיו אתם חכמים יותר, תבחנו את רמת הניקיון בכל מכון ותחליטו בהתאם האם לקבל שם טיפולים. פצעים אדומים אחרי שעווה אינם מסוכנים ולרוב גם חולפים מעצמם בתוך יומיים, אך הם כואבים ומכוערים, אין סיבה שתסבלו מפצעים רק בגלל חוסר היגיינה.

מה גורם לפצעים אחרי שעווה?

פצעים אחרי שעווה

בכל פעם בה אנחנו תולשים שיער מהשורש הנקבובית של השיער נשארת פתוחה וחשופה לזיהומים וחיידקים. כאשר גורמים מזהמים מצליחים להיכנס אל תוך הנקבובית לפני שהיא מצליחה להיסגר מתפתח זיהום (פצע אדום).

אצל נשים פצעים אחרי שעווה וגילוח מופיעים בעיקר באזורים עם עור רגיש כמו מפשעות ובית שחי. לגברים יש עור שמנוני יותר ובהתאם פצעים אדומים מופיעים בכל מקום בו מסירים שיער. הפרשה של זיעה באזור עם נקבוביות פתוחות מסתיימת בפצעונים אדומים.

השעווה החמה גורמת לייצור של זיעה באזור המטופל. פצעים אדומים אחרי שעווה נוצרים כאשר אותה זיעה חודרת אל תוך הנקבוביות הפתוחות. שטיפה של העור במים קרים מעודדת את הנקבוביות להיסגר במהרה. יש לייבש את העור לאחר השטיפה.

הימנעו מכל פעילות שגורמת להזעה למשך מספר שעות לאחר טיפול שעווה. שטיפה של העור מומלצת עם סבון אנטי בקטריאלי שאינו מכיל אלכוהול.

איך מונעים פצעים אדומים אחרי שעווה?

הכנה נכונה שלך העור לקראת טיפול שעווה מצמצמת את הסיכויים לפצעים. חשוב להסיר את כל הלכלוך, השומן והזיעה מהאזור לפני שמורחים את השעווה. שטיפה של העור עם סבון מחטא מומלצת כהכנה לטיפול שעווה. אין למרוח על האזור לפני הטיפול תכשירי פילינג, קרם גוף, קרם לחות, דיאודורנט, תכשירי איפור.

אם בחרתם לבצע הסרת שיער עם שעווה מתקפלת אפשר להשתמש בטלק כחומר חוצץ בין העור לבין השעווה. הטלק מצמצם חדירת גורמים מזהמים אל תוך הנקבוביות. כ-12 שעות לפני הטיפול כדאי לבצע פילינג עדין באזור.

נמנע פצעים אדומים אחרי שעווה אם נקפיד על רמה גבוהה של היגיינה בכל טיפול הסרת שיער עם דגש על שעווה. הקפידו לשטוף ידיים היטב, לחטא את כל הכלים. אל תגעו בטלפון הנייד ומיד לאחר מכן בעור, הטלפון הנייד שלנו מכיל כמות גדולה של חיידקים. חיטוי של האזור המטופל מקטין את הסיכויים לזיהום.

קוסמטיקאיות משתמשות לאחר טיפולי שעווה בקרם חיטוי עם אפקט הרגעה לעור. אין לחשוף את העור לשמש לאחר טיפול שעווה, המריטה גורמת לרגישות בעור ומגדילה את הסיכויים לכוויות ופיגמנטציה.

פצעים אדומים אחרי שעווה – איך מטפלים?

  1. קומפרסים קרים
  2. קרם טיפולי לדלקות עור
  3. אלוורה להרגעת העור

קרם אנטי דלקתי שמטפל בדלקות עור מתאים לשימוש במקרה של פצעים אדומים אחרי שעווה. את הקרם אפשר לרכוש ללא מרשם רופא. ג'ל אלוורה אינו מרפא את הפצעים ואינו מחטא, התפקיד שלו הוא בהקלה על הגירוי והכאב. שימוש בקומפרסים קרים יעיל גם כן להרגעת העור, הפחתת נפיחות ואדמומיות. חשוב שלא לגעת בפצעים עם ידיים מלוכלכות.

 פצעים אדומים עלולים להופיע גם כתגובה אלרגית לחומר שנמצא בשעווה. אם ידועה אלרגיה ללבנדר או שמן עץ התה חשוב לבחור בשעווה שאינה מכילה את חומר הבעייתי.

איזו שעווה הכי טובה?

קוסמטיקאית מנוסה תדע לבחור בשעווה הטובה ביותר בעבור כל טיפול הסרת שיער. אם אתם עושים שעווה בעצמכם חשוב לוודא בחירה  בשעווה שנדבקת לשיער ולא לעור. טמפרטורה גבוהה מידי תגרום לכוויות. שעווה קרירה תגרום לגירוי. אם נותרה רק כמות קטנה של שעווה בקופסה החימום יהיה מהיר יותר.

לפני שמתחילים בטיפול חשוב מאוד לבחון את הטמפרטורה. אם השעווה אינה חמה מספיק לא תצליחו לבצע פעולה יעילה של מריטה והעור יישאר אדום ומגורה. צריך להחזיק את העור מתוח בזמן המריטה על מנת למנוע משיכה של העור. צריך למשוך את השיער ולא את העור. הקפידו שלא לחזור פעמיים על טיפול שעווה באותו אזור, התוצאה עשויה להיות עור אדום, נפוח, כואב שיהפוך בהמשך לדלקתי.

גורמים של פצעים אחרי שעווה

  1. אלרגיה – תגובה אלרגית של הגוף לרכיבים מסוימים בשעווה או לתכשיר שמרחתם אחרי הטיפול. בשביל לשלול תגובה אלרגית כגורם לפצעים, כדאי להתנסות בכמה סוגים של שעווה.
  2. זיהום – הסרת שיער בשעווה חושפת את זקיקי השיער והופכת את העור רגיש יותר לחדירה של וירוסים וחיידקים. הזיהום של הגורמים המזהמים גורם לאותם פצעים אדומים אחרי שעווה.
  3. כוויות – השימוש בשעווה חמה עלול לגרום לכוויות שמובילות לפצעים ושלפוחיות.
  4. שיער חודרני – בעקבות מריטת שיער עלול להיווצר מצב בו השיער צומח בכיוון ההפוך (פנימה אל תוך העור) וגורם לדלקת.
  5. פוליקוליטיס – דלקת של זקיק השיער (מופיע אחרי גילוח, אחרי שעווה), זהו למעשה מצב של אקנה. לכלוך ושומן חודרים אל הנקבוביות והבלוטות, סותמים אותן ומתחילים תהליך של פצעי אקנה מוגלתיים. אם יש לך רגישות לאקנה, ההמלצה עבורך היא על הסרת שיער בלייזר במקום שעווה או גילוח.
Scroll to Top